Pradėdami 2021 metus tikriausiai nemanėme, kad mus užgrius dar viena stichija – sniegas. Vieni tvarkosi geriau, kiti tvarkosi blogiau, bet yra vieta, šalia Vilniaus, viso labo 1,5km nuo Vilniaus, kur civilizacija dar neatėjusi ir kaimo keliai, kad ir sutvarkyti, yra sunkiai įveikiami.

Valų kaimas priklauso Trakų rajono savivaldybės Lentvario seniūnijai, kur Lentvario seniūnu dirba liberalas Vytas Rukšėnas. Valų kaimo gyventojai, kurių 99% dirba Vilniaus mieste, kasdien vyksta keliu Valai – Grigiškės, kuris yra asfaltuotas. Automobiliai šiek tiek „nubrauktą” ir sniegu/ledu duobėtą kelią iškęs, bet ką daryti gyventojams, kurie iki 28 autobuso turi eiti važiuojamąja dalimi, kadangi pėsčiųjų takas – užpustytas iki kelių? Siauru nuo sniego keliu 2 automobiliai vos prasilenkia, bet čia dar ir gyventojai pėdina namo arba į autobusą, nes jų takas – užpustytas. Žmonės skambina Lentvario seniūnui, bet jis pažada ir jau 5 dieną po snygio nieko nedaro.

Šiandien eidamas pro Seimo rūmus džiaugiausi, kad kai kurios savivaldybės visgi labiau stengiasi dėl savo gyventojų… Arba dar dėl kažko… Kad mums taip.