Š.m. kovo 27 d. nuo 21:30 iki 22:30 – išjunkime šviesas vienai valandai ir tokiu būdu parodykime savo susirūpinimą planetos ateitimi.
ŽEMĖS VALANDA – tai globali iniciatyva, kviečianti visų šalių vyriausybes, verslo organizacijas, bendruomenes, vyrus, moteris ir vaikus išjungti šviesas vienai valandai ir tokiu būdu parodyti savo susirūpinimą planetos ateitimi.
Žemės valanda prasidėjo 2007 m. Sidnėjuje, kai pirmą kartą 2,2 milijonai žmonių išjungė šviesas, taip pasisakydami prieš klimato kaitą. Vėliau ši aplinkos apsaugai skirtas judėjimas tapo reguliariu ir 2010 m. išplito jau 128 šalyse ir teritorijose.
Per tris metus Žemės valanda tapo didžiausia aplinkosaugos kampanija planetos istorijoje, tačiau tai – tik pradžia.
Žemės valanda siekia mažai ir tuo pačiu daug. Jos tikslas pranešti, kad kiekvienas žmogus turi galios reikšmingiems pokyčiams pradėti.
Žemės valanda – visuomeninė iniciatyva, apimanti tūkstančius organizacijų ir milijonus piliečių. Iniciatyva pavyko aktyvaus jų įsitraukimo dėka.
Daugiau nei 70-yje šalių Žemės valandą koordinuoja Pasaulio gamtos fondas (WWF). Dar 50-yje šalių ir regionų iniciatyvą organizuoja ir įgyvendina oficialūs partneriai. Globali Žemės valandos komanda dirba Sidnėjuje, Australijoje. Tarptautinė WWF būstinė yra Šveicarijoje.