Mieli kaimynai,

taip jau sutapo, kad pradedant tirpti šią žiemą gausiai iškritusiam sniegui, Lentvario seniūnija su jos karvedžiu V. Rukšėnu nusprendė Valus apdovanoti ne kuo kitu, o – konteineriais.

Bergždžiai Danutė, Justinas ir Renaldas dar 2020 metais kovojo su Vytuku ir jo supratimu – po to kai skundas pasiekė Europos Komisiją, tik tada bendri konteineriai staiga dingo. Šaunuolis Vytautas, kai nori tai ir gali.

Bet štai, 2021 metai nepagailėjo Valams sniego – ten, iki kur privažiuoja 28 autobusas, baigiasi ir civilizacija. Čipsus gaminanti įmonė laimi konkursą valyti kelius ir juos taip gerai nuvalo, kad Ekoserviso mašina klimpsta net ant tiesiosios ir jos vyrai su „n*** su tais Valais” nusprendžia, kad nuo sausio 26 d. – Valai vežkites šiukšles patys.

Įtūžę Valų kaimo gyventojai pradeda atakuoti savivaldybę su „mes mokesčius mokam, reikalaujate mums deklaruoti gyvenamąją vietą Trakų rajone, o patys n****ja nedarote, kad čia žmonėms būtų geriau” ir štai savivaldybė kala vinę į seniūno plikę – „tu ten juos apramink”. Vytukas, kurio protas tiek ir teneša ieškoti lengviausio sprendimo, nusprendžia pastatyti bendrus konteinerius. Bijo kaip velnias jis tos kritikos, sako „ai, pabus taip, nieko neatsitiks”.

Ir štai konteineriai tušti pabūna lygiai 48 valandas – Valų gyventojai, su sloganu „Aš gyvenu Vilniuje, ten moku mokesčius” pradeda iš pakampių tįsti kas papuola po ranka ir kas atkeliavo amžino poilsio į Valus – spintos, padangos, kartonai, lovos. Ačiū Dievui, kad antradienį išvežė šiukšles, bet konteineriai pabūna tušti viso labo 2 valandas. Jie vėl pilni. 4 konteineriai 1500 žmonių. Ir štai turime kokį vaizdą jau trečiadienį – 24 val. po šiukšlių išvežimo:

Vyto Rukšėno aikštėje vaizdas primena Italiją per šiukšlių krizę. J. Bartusevičiaus nuotrauka.

Dieve Dieve, atvažiuojančius į Trakų rajoną, Valų V. Rukšėno aikštė pasitinka tokiu vaizdu. „Perkūnas” – nusispjauna Valų kaimo gyventojas Teofilis, įmeta plastikinį „Marceliutės sapno” bambalį į konteinerį ir eina toliau.

O mes, Valiečiai, turime tokį veidą – Valai pasitinka jau nebe V. Rukšėno aikšte, o…. Ai, na patys supratote.

Teofilis